Webhotelli

Hakukoneoptimointi > pikaopas

By on loka 14, 2013 in Blogi | 0 comments

Viimeksi kirjoitin siitä että mitä hakukoneoptimointi on, ja mitä hakukoneoptimointitapoja kuuluisi välttää. Nyt jatkan siitä että miten tehdään pikaisesti toimiva hakukoneoptimointi omalle sivulle. Huomioin vielä sen että jokaiselle sivuston alasivulle kuuluu tehdä oma hakukoneoptimointinsa.

Esimerkki: Teillä on verkkokauppa, jossa myytte vasaroita ja ämpäreitä. Sivulla, jolla on vasaroita optimoidaan hakusanakohtaisesti fraasille ”osta vasara”. Jos optimointi on hyvin tehty, löytyvät vasarasivunne ihmisille, jotka etsivät googlesta hakusanoilla ”osta vasara”. Tästä syystä myös ämpärisivunne pitää erikseen optimoida hakusanoille ”osta ämpäri”.

Aloittakaamme hakukoneoptimointi

Otetaan seuraavanlainen case avuksemme.

Matti tykkää kaloista. Tästä syystä hän on päättänyt perustaa oman sivuston, jonka sisältö koostuu pääasiassa kampeloista ja niiden kalastamisesta. Sivuston pienen kävijämäärän takia, Matti päättää optimoida yhden alasivunsa, jonka otsikko on ”Miten kampela pyydystetään?”

  1. Metatiedot.

Matti muokkaa <head> ja </head> html -tägien sisältöä. Näiden <head> tägien sisältä löytyy sivun metatiedot. Metatiedot ovat sellaista tietoa, joka näkyy ainoastaan hakukoneille ja selaimelle.

Matti muokkaa metatiedoista lähinnä <title> ja <meta name=”description”> -tägejä.

<Title> määrittää sivun nimen, joka näkyy niin Google hakutuloksissa sinisenä linkkinä, kuin selaimessasi. <meta name=”description”> määrittää tekstin joka lukee Googlen hakutuloksissa sinisen linkin alla.

Kerran kun Matti on optimoimassa sivuaan fraasille ”Miten kampela pyydystetään?”, päättää hän nimetä sivun nimeksi saman fraasin. Hän käyttää myös avainsanojaan sivuston <meta name=”description”> tagissaan. Hänen titlensä ja description täginsä näyttää nyt tältä:

<title>Miten kampela pyydystetään? | Matin kalasivu</title>

<meta name=”description” content=”Miten kampela pyydystetään? Tässä oppaassa Matti opettaa teille miten hommat hoituu.”>

  1. Otsikot

”Miten kampela pyydystetään?” -sivun ensimmäisen h1 -otsikon kuuluu olla sama kuin Matin haluama avainfraasi. Tästä syystä myös sivun pääotsikossa lukee ”Miten kampela pyydystetään?”. Myös muissa otsikoissa kannattaa käyttää pidempiä kuvailevia lauseita, jotta Google mahdollisimman helposti ymmärtää mistä sivulla kerrotaan, ja että kyseessä on ns. ”relevantti” informaatio kaikille kalastuksen ystäville.

  1. Sisältö

Matti kirjoittaa sisältöönsä kohtalaisen usein sanat ”kampela”, ”pyydystäminen” ja ”kalastus” – myös niiden eri muodoissa. Näin myös hakukoneet ymmärtävät että kyseessä on sivusto joka käsittelee kampelaa, kaloja, pyydystystä ja kalastusta.

  1. Kuvat

Matti lisää kaikkiin kuviinsa sopivat alt -tägit, eli ”vaihtoehtoisen tekstin”. Matti myös nimeää käyttämänsä kuvat niin, jotta ne vastaisivat mahdollisimman hyvin sivuston sisältöä. Kun matti on hoitanut kuvansa kuntoon on lopputulos tämä.

<img src=”matti-kalastaa-kampelaa.jpg” alt=”Matti kalastaa ja pyydystää kampeloita”>

  1. Linkit

Matti huolehtii siitä että sivulla on linkkejä muihin kalastukseen liittyviin sivuihin. Kun linkit johtavat kalastussivuille, ymmärtää Googlekin, että tämäkin sivu käsittelee kalastusta. Mikä Matille kuitenkin on haastavampaa, on se että Google tykkää paljon myös linkeistä jotka johtavat ulkoisilta sivustoilta matin kalasivuille. Tästä syystä Matti ottaa yhteyttä muutamiin kalastaja-yhdistyksiin, ja pyytää että kalastus-yhdistykset lisäisivät Matin kalasivun linkkejä joillekin sivuille.

Tällä tavalla Matti sai tehtyä itselleen pienellä vaivalla suhteellisen hyvin optimoidun sivun joka käsitteli kalastamista, kampelaa ja hyvää kalameininkiä.

Terveisin ystävänne, Nethost ja Tomppa (eli yrittäjä).

<3

Tarvitsetko apua? Lähetä viesti! Live Chat | Kysy tuotteistamme

← Prev Step

Kiitos yhteydenotostanne! Vastaamme viestiinne mahdollisimman pian!

Please provide a valid name, email, and question.

Powered by LivelyChat
Powered by LivelyChat Delete History